Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τα 7 κλειδιά που σφραγίζουν το αποτέλεσμα της κάλπης


ΙΔΟΥ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Τους παράγοντες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου αναζητούν τα κομματικά επιτελεία...

Η εκτίμηση που κυριαρχεί σύμφωνα με πληροφορίες είναι ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν μάχη ψήφο-ψήφο την τελευταία εβδομάδα για την τελική επικράτηση.
Τα ευρήματα που θα αναδείξουν το νικητή είναι τα εξής:
  1. Αποχή: Κορυφαία κομματικά στελέχη έλεγαν ότι αν η αποχή είναι μικρότερη της 6ης Μαΐου τότε πρωτίστως ευνοείται η Νέα Δημοκρατία και κατά δεύτερο λόγο το ΠΑΣΟΚ
  2. Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ: Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι σε μεγάλο βαθμό θέλουν κυβερνητική σταθερότητα. Το γεγονός αυτό δεν αποκλείεται να τους οδηγήσει στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας.
  3. Ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική: Ζητούμενο είναι εάν η Κουμουνδούρου θα μπορέσει να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά που πήρε σε όλο το λεκανοπέδιο στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Εάν δεν τα καταφέρει είναι πολύ πιθανόν να μειωθεί η δυναμική που εμφάνιζε στις φανερές δημοσκοπήσεις.
  4. Ποσοστό διπολισμού: Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, ο νέος διπολισμός αυξάνει κατά πολύ τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο δικομματισμός στις τελευταίες εκλογές. Εκτίμηση είναι ότι υπό προϋποθέσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αθροιστικά μπορούν να προσεγγίσουν ακόμη και το 60%.
  5. Ψηφοφόροι Χρυσής Αυγής: Τυχόν αποδέσμευσή της συγκεκριμένης κατηγορίας ψηφοφόρων από την επιλογή που έκαναν στις 6 Μαΐου δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα λόγω του ότι είναι πολύ πιθανό να κατευθυνθούν και στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ.
  6. Το τέλος των ιδεολογημάτων: Η παραδοσιακή σύγκρουση μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς έφτασε στο τέλος της. Βασικά κριτήρια της ψήφου των πολιτών είναι το δίλημμα για ευρώ ή δραχμή και μνημόνιο ή αντιμνημόνιο.
  7. Τελικό ποσοστό ΚΚΕ: Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι το ΚΚΕ συνεχίζει να πιέζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα είναι έως που θα φτάσουν οι διαρροές. Το τελευταίο περιστατικό με το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη είναι πιθανό να ανακόψει ως ένα βαθμό τις διαρροές και να περιορίσει το τελικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More