Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μια συναυλία «Για τον Γιάννη», ένα μήνυμα ζωής!


Φωτεινή Παπαδάκη
Ένα μήνυμα ζωής, ένα μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και δύναμης.
Αυτό το μήνυμα θέλησαν να στείλουν οι φίλοι, οι καλλιτέχνες και ο απλός κόσμος που ένωσαν τις δυνάμεις τους στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου στο Live Stage Βοτανικός «Για τον Γιάννη», το παιδί που η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, το βράδυ της Τρίτης 9 Οκτωβρίου.


Το χρονικό του ατυχήματος
Ο νεαρός σερβιτόρος είχε μόλις τελειώσει τη δουλειά του. Πήρε το ποδήλατό του και πήρε το δρόμο με τελικό προορισμό το σπίτι του… στο οποίο όμως δεν έφτασε ποτέ.
Η μοίρα του έδειξε το σκληρό της πρόσωπο, αφού όταν ο Γιάννης γύρισε για λίγα λεπτά το κεφάλι του για να χαιρετίσει τους φίλους του, χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε πάνω στις ράγες του τρένου, στη συμβολή Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως. Αυτό το μικρό διάστημα ήταν αρκετό για να γίνει το μοιραίο. Ο γεροδεμένος ποδηλάτης  δεν πρόλαβε να αντιδράσει στα κορναρίσματα και το θόρυβο του τρένου που «σφύριζε» με μανία. Έτσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης άνοιξε τα μάτια του και αντί για το σπίτι του αντίκρισε τους τοίχους του χειρουργείου «Γ. Γεννηματάς».
Ήταν ζωντανός, αλλά τα πόδια του είχαν πολτοποιηθεί από τη σύγκρουση με το τρένο. «Κάντε κάτι σας παρακαλώ, σώστε τα πόδια μου, μόνο από εμένα μπαίνει μεροκάματο στο σπίτι», θα πει ο 22χρονος μαχητής της ζωής στους γιατρούς, οι οποίοι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές που έκαναν για να τον κρατήσουν στη ζωή, δεν κατάφεραν να σώσουν τα πόδια του. Πλέον, ο μόνος τρόπος να ξαναπερπατήσει είναι με τεχνητά μέλη.
Μια συναυλία «Για τον Γιάννη»
Το όνειρό του όμως όπως όλα δείχνουν θα γίνει πραγματικότητα… χάρη στους φίλους του. Είναι εκείνοι που έδωσαν πνοή στην ευχή του να περπατήσει ξανά και «φτερά» στην ελπίδα του για αξιοπρεπή ζωή. Οι ίδιοι άνθρωποι που κατάφεραν να κινητοποιήσουν δεκάδες άτομα στο ίντερνετ και να διοργανώσουν τη συναυλία, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την απόκτηση των τεχνητών μελών.
Στη συναυλία δέχτηκαν να τραγούδησαν αφιλοκερδώς δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής τους γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος και συγκεκριμένα οι: Φώτης Ανδρικόπουλος, Αντίπερα Οχθη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη, Δ. Καρράς, Λήδα Μανιατάκου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Στ. Νταντούς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Παύλος Παυλίδης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Υπόγεια Ρεύματα, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, Burger Project, Georgia (Μπλε), Fundracar, Magic de Spell, ενώ ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δεν κατάφερε να παραστεί, όπως πληροφορηθήκαμε λόγω ασθένειας.
 Οι μεγάλοι καλλιτέχνες που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και ξεσήκωσαν τον κόσμο έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης.
Ο αγαπημένος Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμήνευσε μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες του και ευχαρίστησε τον Γιάννη για τρία πράγματα. «Ευχαριστώ τον Γιάννη που μας έδωσε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τρία πράγματα: Την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την ανυπακοή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Χαρούλης, ο οποίος έστειλε μήνυμα για «καλή δύναμη». Ο Κρητικός με τη «λεβέντικη» φωνή τραγούδησε και έπαιξε λάουτο ζωντανά μαγεύοντας το κοινό του.
Και επειδή η Κρήτη καλά κρατάει, στη σκηνή εμφανίστηκε και ο Μιχάλης Στεφανάκης, ο οποίος ξεσήκωσε τους θαυμαστές του με τα κρητικά του τραγούδια. Ο ίδιος φανερά χαρούμενος για την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την εκδήλωση, ευχαρίστησε το κοινό και του ευχήθηκε «να κουβαλάει πάντα αυτό τον κόσμο ψυχής μέσα του και να τιμάει το πνεύμα του».
Από το φιλανθρωπικό event δεν έλειψε και ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο οποίος ερμήνευσε παλιές του επιτυχίες και έδωσε το δικό του μήνυμα για τον νεαρό Γιάννη: «Εύχομαι οι φίλοι να μπορούσαν να συνεισφέρουν κάθε μέρα έτσι. Είναι καιρός να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας ότι μπορούμε να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι».
Όσο για το δικό μας μήνυμα, αυτό ακούστηκε από το στόμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: «Κράτα ρε φίλε γερά»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More