Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Θεοδωράκης: Αδιάσειστα στοιχεία για τον κρυμμένο πλούτο της χώρας



Φωτεινή Παπαδάκη
Με σύνθημα «γιατί η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα» πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, η εκδήλωση-ομιλία που διοργάνωσε η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «Σπίθα» με κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη.


 «Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών (ΣΠΙΘΑ) θεωρεί ιστορικό ΧΡΕΟΣ να ενημερώσει τους Έλληνες, σε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική ζώνη καθώς και τον Εθνικό ορυκτό μας πλούτο, τον οποίο προσπαθούν να υφαρπάξουν οι ξένες δυνάμεις που καταδυναστεύουν τον τόπο, οδηγώντας τη χώρα και τους πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εκδήλωσης, με τίτλο «Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ».

Παράλληλα, σημειώνεται πως «η χώρα μας είναι το πιο «ακριβό οικόπεδο» σε γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο αλλά κάποιοι κρατούν στην αφάνεια, τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα μας, την αποκλειστική οικονομική μας ζώνη, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να παίξουμε σημαντικό ρόλο στα χρόνια που θα ακολουθήσουν μιας και η πατρίδα μας βρίσκεται στο ενεργειακό σταυροδρόμι τριών ηπείρων».

Στο βήμα ομιλίας ανέβηκαν επιφανείς καθηγητές, ανάμεσά τους και ο συνταγματολόγος και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης. Ωστόσο, εκείνος που ξεχώρισε με το λόγο και την παρουσία του ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει όσους λένε πως η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα, χωρίς πλούτο, υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα στην Κρήτη και οι ξένοι δεν μας αφήνουν να τα εκμεταλλευτούμε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, «σκοπός μας είναι να αποκαλύψουμε με αδιάσειστα στοιχεία στον ελληνικό λαό τον κρυμμένο πλούτο της χώρας και να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα ώστε μοναδικός ιδιοκτήτης και διεκδικητής αυτής της περιουσίας να είναι ο ίδιος ο λαός».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και το υπάρχων πολιτικό σύστημα που όπως είπε «είναι υπεύθυνο για τα δεινά που περνάει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός».
Σημείωσε τέλος πως «στόχος είναι να αναδείξουμε στη διακυβέρνηση της χώρας πολίτες, πατριώτες, ικανούς Έλληνες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More