Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ… ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ!


Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό, σπιτικό, αφράτο και μυρωδάτο γαλακτομπούρεκο; Η Madame Sout Sout σας παρουσιάζει την συνταγή της ημέρας, σας αποκαλύπτει το δικό της γαλακτομπούρεκο που θα τρελάνει κόσμο!

Υλικά:
1 λίτρο γάλα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
125 γρ. βούτυρο γάλακτος
½ κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
½ κιλό φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Φλούδες λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Κατεβάζετε από την φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά-σιγά ενσωματώνετε το μίγμα στην κρέμα με το σιμιγδάλι. Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βουτυρώνετε ένα μέτριο μακρόστενο ταψάκι. Απλώνετε στη βάση τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας κάθε ένα με βούτυρο. Αδειάζετε την κρέμα και γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα. Απλώνετε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω στην κρέμα και τα αλείφετε με βούτυρο. Χαράζετε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Βράζετε τα υλικά για σιρόπι μέχρι να αρχίσει να δένει. Περιχύνετε το γαλακτομπούρεκο με το σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Καλή σας επιτυχία!

Συμβουλή: Το γλυκό να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο ή το αντίστροφο




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More